ATIK İLAÇ İMHASI HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız;

Hatay Eczacı Odası olarak eczanelerimizde miadı geçen ilaçların imha sürecini gerçekleştirmek için bir eczacı kooperatifi olan Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) ile sözleşme imzalanmıştır. Yönetim Kurulu olarak aldığımız karara göre; Eczacılarımızdan sadece ilaç imha ücreti olan 2.00 tl/kg + KDV (%18) tutarı talep edilecektir. (Sözleşme güncellemelerinde tutar değişebilir. Mevcut sözleşme __/__/2021 tarihine kadar geçerlidir.) Kargo süreci odamız tarafından organize edilip ücreti odamız tarafından karşılanacaktır.

Miadı geçen ilaçların toplama işlemi şu şekilde yapılacaktır.

1) Miadı geçen ilaçların üzeri kırmızı kalem ile çizilip, ilaç kutuları üzerinde görülecek şekilde “İMHA" yazılacak ve bir koli içerisine ayrılacaktır. Kolilerin üzerinde eczane adı mutlaka yazılmalıdır. Poşette getirilen ilaçlar teslim alınmayacaktır, işlemi tamamlanmayacaktır. İlaçlar akmayacak, sızıntı yapmayacak şekilde kolilenmesi gerekmektedir.  Birden fazla koli oluşturulmuşsa dilekçede koli adedi belirtilecek ve her kolinin üzerine eczane adı mutlaka yazılmış olmalıdır.

2) Miadı geçen ilaçlar eczanelerimizde kullandığımız paket program üzerinden İlaç Takip Sistemine de bildirimi yapılarak 4 (dört) nüsha dökümü alınacaktır. (Belgelerin her sayfası kaşeli olmalı)

a) Eczanem programı için;

“Diğer" sekmesindeki “miadı dolan/zayi olan ürünlerin çıkışı"na tıklanır.

Tarih aralığı seçilir.

“Toplu karekod girişi" tıklanıp miadı dolan ilaçların karekodları buraya okutulur.

“İts bildirimi yap" butonuna tıklanıp “Tüm listeyi ürünün miadı dolduğu için imha bildir" yapılır.

İts onaylandıktan sonra “Yazdır" butonu tıklanıp “İmha bildirim formu" yazdırılır.

b) Botanik programı için;

“Eczane yardım" sekmesindeki “Miadı geçen karekod imhası" butonu tıklanır.

Miadı dolan ürünlerin karekodları okutulur ve “Deaktif et" butonu tıklanır.

“Raporlar" sekmesinde “Deaktif edilen karekodlar" tıklanıp tarih aralığı seçilerek listelenir ve “Yazdır" butonu tıklanıp yazdırılır.

c) Tebeos programı için;

Ana ekrandaki “Satış" sekmesindeki “Zayi Bildirim" butonu tıklanır.

Çıkan ekranda “Miadı dolan" sekmesi seçilir ve ürünler okutulur ve ürünlerin tümü seçilir.

Alt tarafta “Zayi bildirimi yap" butonu tıklanır.

“Satış" sekmesindeki “Zayi Raporu" tıklanır. Tüm ürünler seçilerek “Seçilenleri Zayi Bildirimine Gönder" butonuna tıklanır. Aynı sayfanın altında bulunan “Yazdır" seçeneğine tıklanıp yazdırılır.

3) EK-1 ‘deki dilekçe doldurulacak ve 4 (dört) nüsha döküm alınan Miadı geçen-Bozulan ilaçlar listesi ile birlikte imha edilecek ilaçlar; Antakya, İskenderun, Kırkhan ve Dörtyol temsilcilikleri olmak üzere belirlenen bu 4 (dört) merkezden birine 21.10.2021 -27.10.2021 tarihileri arasında teslim edilecektir. (Belgelerin her sayfası kaşeli olmalı)

4) EK-2' deki Atık İlaç İmha Tutanağı ve EK-3' teki Tehlikesiz Atık Taşıma Formundaki Atık Üreticisi bölümü doldurulacak ve belgeler kaşelenip imzalanarak ilaçlarla birlikte teslim edilcektir.

4) Eczane paket programından alınan Miadı Geçen-Bozulan İlaçlar listesindeki toplam fiyat KDV hariç olarak maliyet fiyatı olacaktır. (Vergi işlemleri için)

5) İmha sonrasında onayları tamamlanmış olarak odamıza iletilen listeler tekrar muhasebeye verilmek üzere eczacı tarafından odamızdan teslim alınacaktır.

6) Odamıza teslim edilen ilaç kolileri ve listeler; Odamız Miad-İmha Komisyonu üyeleri ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince karşılaştırılarak kontrol edileceğinden, kurallara uyulması önemlidir.

7) İmha edilecek ilaçların içerisinde küpürü eksik, Miadı geçen-Bozulan ilaçlar listesine yazılmamış, uyuşturucu, psikotrop ilaçlar  kesinlikle bulunmayacaktır. Sadece resmi prosedürde belirtilen miadı geçmiş ilaçlar teslim edilmelidir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla…