BASIN AÇIKLAMASI

DEĞERLİ HALKIMIZA ÖNEMLE DUYURULUR.

   Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından COVİD-19 ‘un pandemik bir hastalık olduğu ilan edilmiştir.

     COVİD-19’un yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemlere paralel olarak Hatay Eczacı Odamızca gerekli tedbirler alınmakta olup, hizmetlerimiz kesintisiz olarak devam etmektedir.

     Sosyal Güvenlik Kurumunun “Kronik hastalığı nedeni ile sağlık raporu olan hastaların ilaç temini “ başlıklı duyurusuna istinaden; kronik bir hastalığa ait bir raporu olan vatandaşlarımızın bu hastalıklarda kullanılacak ilaçlarını reçeteye ihtiyaç olmaksızın eczanelerimizden 1 aylık dozda almaları mümkündür.

      Hastalarımızın ilaç temininde herhangi bir problem yaşamamaları için her türlü önlemler tarafımızca alınmış olup, eczanelerimizde herhangi bir ilaç sıkıntısı bulunmamaktadır.

      Sağlık Bakanlığı’nın “eczanelerde el antiseptiği hazırlanması” konulu izin yazısı gereğince eczanelerimizde Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen formülasyona göre en doğru ve etkin, el ve cilt antiseptikleri kısa süre içerisinde hazırlanacak olup kamu sağlığının korunması amacıyla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına sunulacaktır.

       Sağlık Bakanlığımızın bilgilendirmeleri çerçevesinde; N95,FFP2 ve FFP3 özellikli maskelerin hastalara direkt tıbbi müdahalede bulunan sağlık personeli tarafından sadece müdahale sırasında kullanılması uygun olup, vatandaşlarımızın normal cerrahi maske kullanması yeterlidir.

       Salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla; eczanelerimize başvuran vatandaşlarımızın aşağıdaki tedbirleri dikkate alarak hareket etmeleri önemlidir:

  1. Eczanelerimiz personeli ve diğer insanlarla aranıza en az 1 metre mesafe bırakınız.
  2. Eczanelerimizde aynı anda en fazla 3 hastaya hizmet verilmektedir. Eczanelerimizde 3 hasta var ise lütfen sıranızı eczane dışında bekleyiniz.
  3. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın, kendi sağlıklarını korumaları adına ilaç almaya yakınlarını göndermeleri daha uygundur.
  4. Öksürük, ateş ve nefes almakta zorluk yaşıyorsanız lütfen maske takınız ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.
  5. Öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzınızı tek kullanımlık mendille kapatınız, eğer yanınızda mendil yoksa dirsek içinizi kullanabilirsiniz.
  6. Güvenliğiniz için tansiyon takibini evinizde yapınız.

       Halkımızın resmi makamlar tarafından yayımlanan tedbir ve önlemleri dikkatle uygulamaları salgının kısa sürede atlatılmasını kolaylaştıracaktır.

       Hatay Eczacı Odası olarak tüm halkımıza sağlıklı günler dileriz.
                                                       

       HATAY ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU


 

20 Mart 2020 - Okunma Sayısı : 676