CEZAEVİ REÇETELERİNİ KARŞILAYAN MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE

DEĞERLİ MESLEKTAŞIM

   Hatay ilimizde bulunan Kampüs bünyesindeki Hatay T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Hatay Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan çıkan reçetelerin 01.01.2020 tarihinden itibaren sadece Türk Eczacıları Birliği Cezaevi Reçete Takip Sistemi (CETAS)'a girilmesi yeterli olacaktır.

İlgili Kurum yazısı ve Eczane Otomasyon Programları için kullanım kılavuzları ektedir.

Bilgilerinize sunulur.

 

CETAS’ın çalışma adımları aşağıdaki gibidir:

·Eczane otomasyon programları üzerinden kayıt işlemi yapılan reçeteler Türk Eczacıları Birliği Cezaevi Reçete Takip Sistemine gönderilir.

·Reçete kayıt işlemleri hasta T.C. Kimlik No bazlı çalışmaktadır. Kaydı yapılan T.C. kimlik numarası eczanenin sözleşmeli olduğu cezaevinde değil ise reçete kaydı yapılamamaktadır. Bu kontrol Türk Eczacıları Birliği Cezaevi Reçete Takip Sistemi tarafından gerçekleştirilmektedir. ( TC Kimlik numarası ile kayıt yapılamadığı durumlarda ilgili Cezaevi Müdürlüğü ile irtibata geçilmelidir. )

·Eczacı odası tarafından, EBS aracılığıyla, bölgede faaliyet gösteren eczanelerin hangi cezaevleri ile sözleşmesi olduğuna dair eşleştirme yapması gerekmektedir. ( Eşleşme yapılamadığına dair sistemden uyarı verilmesi durumunda Eczacı Odası ile irtibata geçilmelidir.) Protokol revizyonu sonrasında yeni dönem sözleşme formlarının satışı sırasında da sözleşme satışı, ilgili cezaevi seçilerek yapılmalıdır.

·Sistemde hasta bazlı ilaç doz-dozaj takibi yapılmaktadır. Sisteme kaydedilmiş olan reçetede doz değişikliği yapılmasını gerektiren durumlarda, eczacı odasının bu değişikliği sistemde yapma yetkisi bulunmaktadır. ( Eczane elinde bulunan reçeteye ait bilgileri düzeltmek istediğinde 30 gün içerisinde silip yeniden kaydetme hakkına sahiptir. )

·Reçete fiyatlandırılmasında kullanılan eczacı ıskonto oranları EBS' den alınmaktadır.

· Kaydedilen reçetelerdeki ilaç fiyatları için TİTCK tarafından yayınlanan güncel fiyat listeleri esas alınmaktadır.

·Sisteme kayıtlı reçetelerin iki tarih aralığında listelenerek CETAS üzerinden Kuruma gönderilmesi ve onay işlemi sonrasında faturalandırması yapılır. ( Kuruma faturalandırılmak üzere onaya gönderilen listeler 72 saat içerisinde onaylanmak zorundadır. Aksi halde sistem otomatik olarak onaylar. Fiyat farklarını sistem otomatik olarak faturaya yansıtmaktadır. )



Ek Dosyalar


KLAVUZ

TEBEOS

BYTE

BOTANİK

ECZANEM

FARMAKOM

İLON

RXEYS

12 Aralık 2019 - Okunma Sayısı : 3783