HASSAS TERAZİ MUAYENE İŞLEMLERİ HAKKINDA

Değerli Meslektaşım; 


   Eczanelerimizde bulunan, majistral preparat yapımında kullandığımız hassas terazilerin yıllık kütle setlerinin muayene işlemleri 2023 yılı için (muayenesinin hangi ayda bittiği göz önüne alınmaksızın), Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılacaktır. Terazi kalibrasyon işlemleri ise Odamız  tarafından anlaşma yapılan özel bir şirket aracılığı ile yapılacaktır. Şirket tarafından yapılacak olan terazi kalibrasyon işlemi şirket yetkilisi eczanenizi ziyaret ettiği sırada elden nakit olarak 295 TL tarafınızca ödenecektir. Terazi kalibrasyon ve kütle set muayene işlemleri iki yılda bir kez gerçekleşmektedir.  

  Kütle seti muayene işlemleri için https://basvuruportal.tse.org.tr adresinden e-devlet uygulaması üzerinden başvurulması gerekmektedir. Ödemeler belirtilen internet adresinde belirtildiği biçimde yapılmalıdır;   

   Terazi Kalibrasyon işlemleri için başvurabilmeniz için ekte sunmuş olduğumuz başvuru formunu(ek1) T.C.Kimlik numaranızı yazarak doldurup, ilçelerde temsilciliklerimize, Antakya ve Defne ilçelerimiz için merkez oda binamıza müracaat etmeniz gerekmektedir. Son teslim tarihi 15.02.2023 Çarşamba günü mesai bitimine kadar. Yeni satın alınmış terazilerin kalibrasyonları iki yıl geçerli olduğundan, terazilerini yeni temin etmiş meslektaşlarımızın bu işlemleri yapmasına gerek yoktur.2022 yılı için terazilerini kalibre etmiş meslektaşlarımızın da bu sene için bu işlemleri yapmasına gerek yoktur.


    Ödeme yaptığınıza dair dekontların bir nüshasını mutlaka saklayınız. İdari ve para cezasına maruz kalmamanız, mağduriyet yaşamamanız için hassasiyet göstermeniz önemle rica olunur.
 

   Ecz.Utku Ergönül
   Genel Sekreter


 



Ek Dosyalar


Ek dosya için tıklayınız...

Ek dosya için tıklayınız...

Ek dosya için tıklayınız...

29 Aralık 2022 - Okunma Sayısı : 1048