İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2020-OCAK VE ŞUBAT AYI HATALI VEYA EKSİK BİLGİLİ YEŞİL VE KIRMIZI REÇETELERİ HAKKINDA

DEĞERLİ MESLEKTAŞIM;

 2020 OCAK VE ŞUBAT ayına ait  hatalı ve eksik olan, Yeşil ve Kırmızı reçeteler odamız tarafından İl Sağlık Müdürlüğünden teslim alınmıştır. Hatalı veya eksik bilgili reçetelerin listesi ekte sunulmuştur. Listede ismi olan meslektaşlarımızın reçeteler hakkında önce Hatay Eczacı Odasından bilgi edinerek elden teslim aldırmaları gerekmektedir eksikliklerini tamamlayıp en geç 24/03/2020 tarihine kadar Hatay Eczacı Odasına geri teslim etmeleri gerekmektedir. Cezai yaptırıma düşmemek için konuya hassasiyet göstermenizi önemle rica ederim.   

Renkli Reçete Teslimi Hakkında

    İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeye istinaden,  Renkli reçete sisteminde her ayın ilk 10 günü içerisinde almamız gereken icmal dökümünün dışında fazla sayıda gereksiz evrakların eczanelerce teslim edildiği tespit edilmiştir.

Sistemde aylık liste alırken reçeteleri ayrı ayrı  seçip yazdırmanız gerekmektedir örneğin yeşil seçilerek yazdırılmalı sonrasında kırmızı seçilerek yazdırılmalıdır aynı anda seçilip yazdırılmaması gerekmektedir listeyi karışık alan eczanelerin listelerini tekrardan düzeltmeleri gerekmektedir.


    icmal döküm listesinde görülen reçete tipi elektronik olan reçeteler için hiçbir surette herhangi bir reçete çıktısı İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilmemelidir.

 

    Doktor tarafından Elektronik ortamda düzenlenmiş renkli e-reçeteler mutlaka renkli reçete sistemine elektronik olarak kaydedilmeli, manuel reçete şeklinde sisteme kayıt edilmemelidir.  


     Reçete tipi manuel olan reçeteler için sistem yok ibaresi ve yeşil olan matbu evraklar raporlu ilacı varsa rapor çıktısı ile birlikte icmal dökümüne ,kırmızı olan matbu evraklar raporlu ilacı varsa rapor çıktısı ile birlikte ayrı bir icmal dökümüne zımbalanıp reçete üzerindeki bilgiler eksiksiz olmak kaydı ile her ayın ilk 10 günü içerisinde odamıza ve ilçe temsilciliklerimize teslim etmeniz gerekmektedir.

Belirtilen hususlara uymayan meslektaşlarımız cezai şartlara maruz kalabilir.Hassasiyet göstermeniz rica olunur.Bilgilerinize sunulur.



Ek Dosyalar


Ek dosya için tıklayınız...

19 Mart 2020 - Okunma Sayısı : 864