İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAPSAMINDA TAMAMLANMASI GEREKEN KONULAR HAKKINDA

Sevgili Meslektaşım;
 
      Bilindiği üzere 20.06.2012 tarihinde kabul edilen 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre eczanesi bulunan meslektaşlarımızın yapılması gerekenler konulu yasal zorunluluklarımızın bir kısmı, duyurularımız ile meslektaşlarımız tarafından tamamlanmıştır.
 
      Bununla beraber ekte sunulan ve TEB tarafından odamıza gönderilen yazı ile yasa kapsamında yapmamız gereken “eczane çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri almaları gerektiği hakkında” izlenmesi gereken adımlar belirtilmiştir.
 
      Eğitim, TEB Eczacılık Akademisi tarafından, yasanın verdiği izne uygun olarak 4 saat uzaktan eğitim ve 4 saat yüz yüze eğitim olarak planlanmıştır.
Çalışanlarımız uzaktan eğitime bilgisayar, tablet, cep telefonları ile ulaşabilecektir.
Arkasından yapılacak yüz yüze eğitimler toplu olarak organize edilecektir. Bu adımlardan sonra yapılacak ölçme ve değerlendirme sınavında %60 başarı gösteren çalışanlara katılım belgesi verilerek, yasanın zorunlu kıldığı ‘eğitimlerin belgelendirilmesi’ zorunluluğu yerine getirilmiş olacaktır. (Detaylar ekte sunulmuştur.)
 
     İlgilenen eczacılarımızın merkezde odamıza, ilçelerde temsilciliklerimize, eczanelerinde görev yapan personelle ilgili,
 
  • TC Kimlik No
  • Adı Soyadı
  • Görevi
  • E-mail Adresi
  • Cep telefonu numarası bilgilerini, kişi başına düşen eğitim bedeli olan 25TL ile 19.09.2014 Cuma günü mesai bitimine kadar odamıza ve temsilciliklerimize ulaştırmaları gerekmektedir.
 
   İlgili yazı ekte sunulmuş olup konuya hassasiyet göstermenizi önemle rica ederim.

 

Ecz.Resmiye Çolakoğlu
Genel Sekreter

05 Eylül 2014 - Okunma Sayısı : 3510