SEVGİLİ MESLEKTAŞIM

35.A.00.8056                                                                        01.06.2007

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI?NA

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü?nün Birliğimize gönderdiği 31.05.2007 tarih 030684 sayılı yazıda Koçak Farma İlaç ve Kimya San. A.Ş. adına ruhsatlı olan ?Eritro 500 mg Film Tablet? adlı preparata ait farklı serilerin inceleme ve analizlerinin yaptırılması sonucu numunelerin fiziksel yönden uygun bulunmaması nedeni ile, söz konusu preparatın tüm serilerine, 15.08.1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik? gereğince 2. Sınıf B seviyesinde  geri çekme işleminin uygulanacağı bildirilmektedir.

Anılan yazının bir örneği ekte iletilmekte olup, konu hakkında bilgilerinizi ve adı geçen preparatın belirtilen serilerine ait ürünlerin ilgili depolara ve ruhsat sahibi firmaya iade edilmesi gerektiğinin üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK