SURİYELİLERE AİT REÇETE KOTALARI YAZISI

Değerli Meslektaşlarım,

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan Geçici Koruma Altındaki Yabancıların reçete muhteviyatı ilaçlarının karşılanması ve reçetelerinin incelenmesi için gerekli usul ve esaslara ait işbirliği protokolünün 3.10 maddesi gereğince, ek-3 listede yer alan reçetelere ait dağıtım işlemi ve üst limitler Yönetim Kurulu’muzca değerlendirilmiş olup ilçelerimizin potansiyelleri (1-31 Mart 2021 tarihleri arasındaki karşılanmış reçete tutarı) ve aynı ilçedeki sözleşmeli eczane sayıları dikkate alınarak; limitler ve dağıtım işlemleri şu şekilde düzenlenmiştir.

Göç idaresi kapsamındaki hastalara ait mor ve turuncu reçeteye tabi ilaçlar

-Antakya ve Defne ilçelerimizde  eczacı odasınca;

-diğer tüm ilçelerde ilçe temsilciliklerince;

Sıralı-üst kotalı olarak dağıtılacaktır.

Diğer ilaç grupları için aylık üst kotalar ekteki şekilde belirlenmiştir;

Tüm kurallar ve cezai işlemler SGK protokolü ile aynıdır. Sıralı ve kotalı dağıtımlar 01.05.2021 tarihinden itibaren geçerli olacak ve aynı tarih itibari ile Farmainbox uygulamasına yüklenecektir. Reçeteleri biriktirmeden günlük olarak farmainbox’a yüklemeniz iş yoğunluğunu engellemek ve kotayı takip edip aşmamak anlamında yararınıza olacaktır. Reçete verileri oluştuktan sonra bölgesel olarak Yönetim Kurulumuzca kotalar üzerinde yeni düzenlemeler yapılabilecektir.

ECZ.UTKU ERGÖNÜL
            GENEL SEKRETER